malinsmatchadeliv

Hagel och Guds vilja

Publicerad 2012-07-31 17:29:51 i Allmänna funderingar,

Det är någon jävla kosmisk sammansvärjning här tror jag allt. Jag går ut för att hämta hästarna (är de längst bort i hagen är de väl en 500 meter från stallet (men jag unnar verkligen dem den hagen så det gör inget att jag får traska (dessutom är det bra för mig att gå))) är det minsta tendens till regn när jag börjar gå så lovar jag (och det slår aldrig fel) att spöregnet brakar loss när jag är längst bort. Idag red jag i linne, halvskön outfit för promenad i spöregn med hagelinslag. I övrigt då? Jo Poison var stjärna idag igen! Jättefin! Vi dressyrade oss (eller låtsades i alla fall).
.
Bruden var också jättefin, hon som provred igår var tydligen väldigt duktig och det kändes.
.
Älgen och jag var däremot inte helt ense (nu vill jag bara lägga till att den kallas för Älgen här för att jag ska kunna döpa mina youtubefilmer utan att folk ska kunna hitta dem om de skulle googla hästnamn. Så där halvbra reklam med alla mina härjridningsfilmer liksom. Hon är ju dessutom lite av en ful ankunge tycker jag, stor och brun och inte alls någon skönhet vid första anblicken, men vi vet ju att hon har stora grejer på lager därinne)...
.
I alla fall, det blåste ju rätt bra och valackerna for runt så jag kan ju inte klandra henne för att hon var spänd. Bättre mot slutet i alla fall! Imorn är det träning och det ska bli kul och nyttigt (gud jag låter som en liten ögontjänare). Men snart börjar ju skolan igen och då lär jag väl gå tillbaka till mitt ouppfostrade jag igen...
 
 
Imorn blir det även Brudhopp!

Fail

Publicerad 2012-07-31 00:04:52 i Träning,

Här kommer lite failfilmer från träningen
.
Först Poison som snubblar i travhoppningen. Alltså, jag har aldrig ansett mig ha problem med just travhoppning men förra helgen insåg jag att jag nog har det trots allt...
 
 
Och sen Älgen som rymmer för mig och älgar iväg på 3+3 istället för 4+4. Hon har faktiskt en helt otrolig galopp, det är 16 meter mellan hindren, jag motarbetar henne genom att bromsa för allt jag är värd och hon ser inte ens speciellt springig ut när hon bestämmer sig för att gå på tre. Sjumilakliv javisst! Fatta när hon får gå omhoppningar på stora utebanor!
 
 
 
Sen måste jag faktiskt lägga in en där Älgen är lite mindre älgig som avslutning. Fina framben över oxern tycker jag!
 

Dödsstraff var det alltså...

Publicerad 2012-07-31 00:00:00 i Hästar,

Idag när jag kom ut var alla mina hästar (som inte är mina på riktigt) ridna. Provridning av två, de hade skött sig men hon som provred var mer intresserad av manshästarna (tur för mig)! Älgen hade gått ett pass med tyskan. Tog därför (enligt det lilla som fanns kvar av planen) ut Poison i skogen. Galopperade i galoppbacken och gjorde även lite övergångar och grejer. Satan vad fin hon var alltså! Tror nästan att jag ska rida nån dressyrträning och därefter starta nån liten tävling. Kan ju vara bra för henne att få öva på att vara borta utan att dessutom ha hinder att psyka ihop sig över.
.
Imorgon ska jag rida på alla utom på Bäbis (henne har jag gett bort till onsdagsträningen och det kan ju vara bussigt att få prova hästen innan tänker jag)...
.
Dressyrhästen, så här gick hon idag fast bättre

Veckan som kommer

Publicerad 2012-07-29 22:11:43 i Träning,

Nu i veckan ska jag bara jobba tre dagar. Det gör att jag hinner rida fett mycket, vilket ju behövs eftersom jag har en del grejer att försöka åtgärda både på mig och på hästarna. 
.
Att åtgärda:
Jag: Min handställning (främst vänster hand), Vinkeln på minar armbågar, Ordning i varje ridpass så att jag övar på det jag behöver bli bättre på
Bruden: Kvickare, mer ihop och mer böjbar (väldigt inkorrekt term)
Älgen: Avslappnad, stadig och mer ihop
Bäbis: Fortsätta på samma spår (det lilla A-barnet)
Poison: Känsligare för skänkeln, hålla takten, balansen och fokuset, mer såna där bra pass så att hon får lära sig att det är så det ska gå till, inga dåliga pass (se till att avsluta de dåliga bra åtminstone). 
.
Måndag: Det blir nog tre hästar (om inte René känner plötslig inspiration och vill rida på någon av mina (notera mina, haha vilken lögn)). I alla fall; Poison (skogen, lite galopp uppför, Hon går så himla bra då och det är nog stärkande för hennes galopp att träna på att galoppera i en bra (avspänd och relativt luftig i hennes fall) galopp. Man blir ju bra på det man övar på (vilket både Pontus W och Niklas J har pratat om. Mycket bra resonemang, det ska jag skriva ner här så att jag kan kolla på det ibland för att behålla fokus). Bäbis får gå markarbete (med fokus på att hon ska vara så där duktig som hon brukar). Bruden alternativt Älgen får också göra det (dock med olika fokus. Om man skulle smälta ner de där två, blanda och sen gjuta två nya hästar av blandningen skulle man ha två superhästar. Nu rider jag däremot för att få Bruden mer som Älgen (blir gärna överambitiös och lite överladdad) och Älgen mer som Bruden (vill liksom sitta under korkeken och väntar på tillsägelse innan hon kan tänka sig att göra något annat) förutom att jag rider för att få dem mer ridbara (oj så rörigt)...
Tisdag: Alla fyra hästarna. Poison markarbete (laddad med inspiration och den bra galoppen från måndagen kvar i muskelminnet), Bruden skogen (så att hon är på hugget inför hoppträningen på onsdag), Älgen något bomrelaterat (så att hon inte är så på hugget inför hoppträningen på onsdag), Bäbis ett kort pass där hon får skutta lite (så att hon är föreberedd inför onsdagen och tycker att hinder är en helt naturlig grej eftersom hon inte hoppat sen förra fredagen)
Onsdag: Hoppträning med Bruden och Älgen (tror jag i alla fall, eller hoppas, känner att jag måste träna för snart är det ju tävling igen!) Bäbis får hoppa men någon annan (i drömscenariot där jag får rida både Bruden och Älgen själv). Poison får skritta i skogen.
Torsdag: Poison får gå bommar, Bäbis får vila och det får även en av Älgen och Bruden, den som jag rider får gå i skogen
Fredag: Poison Pay&Jump (om Scorpmobilen är körbar vill säga), Bäbis skogen, Den av Älgen och Bruden som vilade igår får gå i skogen och den andra får vila.
Lördag: Vila för alla hästarna
Söndag: Rida alla fyra för jobbet. Alla markarbete.
.
Nu ska det bli ordning! (Dödsstraff för avvikelser från planen)!
 
Kolla Älgens bakben, en sån stjärna (BÄSTA hästen av ALLA kommer hon bli som sagt)!
 
Kolla även frambenen (de har ju aldrig varit ett problem, men titta, hon vinklar knäna UPPÅT ( precis som Shutterfly))!
Behöver jag tillägga att jag den här hästen verkligen, verkligen är min favorit av mina hästar som inte är mina (snurrigt värre). Snart kommer hon ha fått ordentlig ordning på sin +180 kropp och kommer kunna visa vart skåpet ska stå!
 

Är alldeles salt av svett.

Publicerad 2012-07-28 22:52:38 i Hästar,

Idag har jag haft stallet hela dagen. Hemskt eftersom det var ungefär 30 grader varmt. När jag hade mockat färdigt och torvat och råkade kolla i spegeln kollade en mulatt tillbaka. Var ungef'är 10 nyanser mörkare. Har seriöst aldrig varit i närheten av så smutsig tidigare (tog dock bort det innan jag fick sällskap).
.
Sen red jag. Först Älgen som faktiskt var både lugn och stadig idag. Igår var hon mer hetsig och spänd. Red ungefär en halvtimme och sen var vi båda helt sjöblöta av svett. Kul var att hon gjorde övergångar trav-skritt-trav kvar på tygeln och faktiskt ett par helt ok galoppombyten över bom.
.
Sen var det Bruden. Henne har jag tyvärr inte hunnit rida sen i lördags, och det kändes. Hon låtsades till en början om som om vi inte alls har regler och ordning i vårt förhållande, men var mot slutet helt ok (pigg och glad till och med)! Kul! Hon är rolig på det sättet att hon liksom blir som en helt annan häst när man har fått snurr på henne jämfört med när hon går dåligt. 
.
Bäbis fick skritta i skogen. Tyckte hon kunde få ta det lite lugnt eftersom hon ju trots allt har lärt sig rätt mycket på väldigt kort tid. Kan ju vara bra för dem att de inte alltid tror att blotta åsynen av mig kommer att innebära dödsträningsvärk liksom. 
.
Sist ut var Poison som fick gå väldigt hårt igår. Hon var spänd och fjompig för bevattningsmaskinen i ett av ridhushörnet, men eftersom jag i lördags efter Niklasträningen bestämde mig för att inte nöja mig med ett nja fortsatte jag tills det kändes bra. Och i slutet av gårdagens pass gick hon faktiskt riktigt fint! Vi hade därför båda (tror jag i alla fall) en del träningsvärk idag. Red därför ett hyfsat kort pass med fokus på det vi övade igår. Hon blir bättre och bättre hela tiden känner jag nu (förut kände jag mig lite vilse, men nu känner jag att vi är tillbaka under strecket igen). Imorgon ska vi därför skritta ut och bada i havet som belöning (eller bestraffning beroende på vem du frågar).
.
Har anmält till lite tävlingar och har lite ångest. Har anmält båda systrar troll till 1m och 110 och funderar på om det är lite att vara dryg och förarga gudarna. Ska suga lite till på karamellen och sen överlägga med han som bestämmer (inte gud alltså utan han den andra).
 
Alltså, när hästen är enorm blir ju hindren jättesmå automatiskt tänker jag. Undrar bara om det är ett  typiskt bra eller dåligt resonemang?
 

Ner som en sol och upp som en pannkaka (typ)

Publicerad 2012-07-26 21:01:27 i Allmänna funderingar,

Del två av BE-kort inkluderar bilkörning inklusive släp. I arla morgonstund i måndags begav jag mig till Sumpan för att få min dom. Började inte bra. Först var det stadstrafik (i alla fall för en lantis som jag). Kan ju bara högerregeln i teorin, där jag kör är det ju alltid huvudled och väjningsplikt. Nåväl, påkoppling av släp gick ju i alla fall bra. Sen säger jag (mitt dumma arsle, snacka om att förarga gudarna och förstöra sin odds) "Alltså, jag är ju rätt bra på att backa med släp. Jag kör ju ganska mycket". Det var bara det att det här släpet var ENORMT. När jag har backat omkring (pre-måndag bör tilläggas) har jag ju alltid kollat ut genom bakrutan. Nu när jag försökte göra det kolllade jag rakt in i en plåtvägg. Jag kan ju säga som så att jag inte lärde mig backa genom att kolla sidospeglarna i en handvändning direkt. Jag blev argare och argare och min stackars bilskolärare försökte instruera och trösta (så där pedagogiskt som jag ju inte kan hantera. Heller att de säger "Men vad fan du kan väl i alla fall försöka?" än att de säger "Ja, man ser ju inte så bra i de här backspeglarna och det är ju en helt annan sak att backa med ett okänt släp"). Till sist gav han upp och lämnade mig ifred med min ilska. Fy, kände mig som en sån där sopa utan självinsikt som jag ju föraktar så mycket. (Folk utan självinsikt och självdistans är ju förvisso roliga att driva med, men det går ju inte att låta bli att förakta dem samtidigt). Åkte efter 2 timmar och 20 minuters plåga tillbaka till bilskolan. Ville gråta när jag tänkte på att det säkert skulle krävas typ hela Afrikas samlade stadsskuld för att göra mig körduglig och betydligt längre tid än fram till januari (då BE tas bort).
.
Slickade mina sår på tåget hem och gjorde sen som min idol Sickan (planerade en lömsk plan alltså). Åkte till stallet och red tre hästar (två gick asfint direkt från start (Poison och Bäbis) och Älgen fick jag till rätt bra efter en stund). Kopplade ihop släp och Scorpa och byggde en bana av bommar på utebanan. Sen körde jag fram och tillbaka tills jag höll på att kvävas av stanken av brännt gummi (kanske inte Sickanklass på planen att backa med släp i 18 år gammal Scorpmobil). 
.
I tisdags skulle jag bevisa att jag visst kan (om inte annat för att bevisa för mig själv att jag inte saknar självinsikt). Började med säkerhetskontroll av bil och släp. Den nailade jag. Körläraren var mäkta imponerad och sa "Du är en sån där teoretiker va?" eftersom jag inte missade ens den femte funktionen som motoroljan fyller (larvgit att vara stolt över saker som är på nivå med att stjäla snask av småbarn, men jag tilllät mig det för att börja körningne med bra självförtroende). Sen skulle vi backa och jag backade fan som en riktig jävla lastilschaufför! Slutligen körde vi en timme i trafik och jag var så förutseende och defensiv och risktänkande så oj,oj,oj. "Du kan boka uppkörning nu sa körskolläraren" avslutningsvis!
.
Nu ska jag träna som en galärslav fram till den 22 augusti för då ska jag ta uppköringsinspektören (heter det så?) med storm och svepa honome/henne av hans/hennes fötter (eller i alla fall bli godkänd)!

Filmtajm

Publicerad 2012-07-23 22:22:17 i Träning,

Här kommer film från Niklasträningen
.
Bäbis
 
.
Bruden
 
.
Älg
 
 
Poison (inkl stor Poisonbock)
 

Del två

Publicerad 2012-07-22 22:12:10 i Träning,

Igår var det också träning. Först ut var Bruden som jag tänkt skulle må bra av att vila dagen innan. "Big mistake! Huge mistake!" som Julia Roberts säger i Pretty Woman när hon återvänder till den flådiga klädaffären på Rodeo Drive iklädd fancy käder och inte längre lårhöga lackstövlar (men nu svävar jag iväg). Men som sagt, dålig idé. Bruden hade jag inte alls koll på till en början. Sen blev det väl lite mer volatilt (jättebra stundtals och stenkasst stundtals). Tror dock att jag får till det när jag kommit in i ridningen igen (en veckas semester och sen har jag helt förträngt hur man gör). Det är stabilt (för att citera Doktor Alban).
.
Sen var det Poison som började helt strålande. Skitfin redan från start. Sen fortsatte hon i den stilen och var grym rakt igenom! Modig som sjutton och hoppade den höga smala grinden som hon aldrig sett förut. Niklas sa att hon såg ut, rörde sig och hoppade som en annan häst jämfört med när han var här sist. Nu ska jag hålla i det här!
.
Sist ut var Älgen som var mycket bättre från start. Var dock lite av och på (bromsa, bromsa, bromsa och ATTACK) var de två lägena jag växlade mellan, kanske inte helt bra. Niklas tog av henne martingalen för att se om det blev bättre och det tror jag verkligen att det kan vara. Först rev hon rejält två gånger eftersom hon bara körde upp huvudet, men sen blev det faktiskt bra (eller jag kunde känna att det kan bli bra sen). Sista rundan red jag även bra (det är ju så svårt, jag vill ju att hon ska kunna vänta, men att känna av när jag minskar ner tempot för mycket, det tycker jag är svårt). Kul dock att hon gjorde en del bra språng och att hon inte alls rev mycket. Tror faktiskt inte hon rev de låga hindren en enda gång, och det är ju annars det hon har svårast för!
.
Summan av kardemumman är alltså: Min sits och mina armar och händer måste bli bättre för att jag ska kunna bli skickligare. Men som Niklas sa "Du lyckas ju, trots din sits, ändå göra en del rätt för hästarna ser mycket bättre ut nu jämfört med tidigare". (Det där var inte ett ordagrannt citat utan mer en summering av vad han sa). Men det är så jag kommer att minnas det och tänka på det så att jag blir motiverad att träna mig bättre. För att inte ödsla energi på att göra saker som inte gör hästarna bättre. För då finns det risk (alltså när man slösar energi) att man blir mager, och det tycker jag verkar onödigt.

Min kära lilla ponny är den jag gillar mest!

Publicerad 2012-07-20 23:42:33 i Träning,

Idag var det Niklasträning. Niklas är verkligen bra (dock tror jag att jag får tagga ner lite eftersom jag typ trakasserar honom för att få så mycket instruktion som möjligt. En aning intensiv kände jag mig idag. (Och om man känner det själv då är man nog en rejäl pina för sin övriga omgivning))!
.
Bäbis var först ut. Den var jättebra! Superbra faktiskt! Jobbade på som den stjärna hon är och hoppade den stora grinden utan att tveka en sekund! Fina lilla tjockis! (Många utropstecken blev det).
.
Sen var det Poassonens tur. Hade verkligen sån jävla ångest och gjorde som jag gör i alla såna lägen, tog till lipen alltså. Sen tog jag mig samman och jävlar vad fin hon var! Hon har aldrig gått så bra i hela sitt liv. Hon var så där fin som jag tidigare bara trott att hon kanske kan bli! Alltså, självklart finns det sjukt mycket att jobba med, men nu känner jag ändå att det ju faktiskt är möjligt och att det finns därinne någonstans! Fina, fina kockodjur (hon bockade till och med bland folk)! Ha!
.
Sist ut var Älgen och det var väl typ en smärre katastrof. Herregud, den var sjukt älgig. Red lite olika grejer och tyckte att jag fick hyfsad ordning. Jomen tjena, när vi skulle rida 4+4 på 16 meter så sa Niklas "det här är ju kort, men eftersom ni har gjort volter och grejer så borde det inte kännas så kort". Nä precis, när Älgen fattade att hon fick hoppa alla tre hinder i rad blev hon helt till sig och stack iväg på 3 +3. Alltså jag hade inte en suck!
.
Sen tvingade jag dessutom i princip Niklas att säga att den ser bättre ut än tidigare. Skulle mest tro att han sa så för att jag inte skulle falla i gråt igen. Men likväl, jag tänker låtsas som att det är sant ändå!
.
Nya tag imorn alltså: Brud + Poasson + Älg. Mycket fokus är tanken!

Handlat

Publicerad 2012-07-19 18:53:54 i Saker,

Nu är jag hemma från Skåne. Jag har fått en liten ahaupplevelse kan man säga. Så här ser den ut: Om man köper kläder i rätt storlek sitter de bättre. Jag köper alltid (ALLTID) för stora ridbyxor om det finns flera storlekar att välja på (eftersom jag nästan bara handlar på rea har jag dock ett par ridbyxor som sitter bra ändå eftersom rea oftar begränsar utbudet). I alla fall, Skara hade inga sådana ridbyxor som jag ville ha med sig. Därför kröp jag till korset och provade John Whitakerridbyxorna som alla har. Jag har provat dem ett antal gånger men kännt att de inte sitter helt hundra. Men, vet ni vad det beror på? Jo, jag har så klart provat för stora byxor! Som tur var fick jag hjälp och påhejning och klämde på mig en storlek mindre (36 var det, men det är ju en sk "önskemärkning" från tillverkarens sida, my ass att jag har 36 i verkliga, sanna storlekar). Men oavsett, de sitter svinbra (köpte två par)! Från och med nu ska jag aldrig mer köpa för stora ridbyxor. Och det är ett löfte!
.
I övrigt köpte jag lite nödvändigt (och onödigt) junk:
.
  • Förbygel (kostade 550 istället för 1590 vilket den gjorde i alla andra tält)
  • Lila RG schabrak (väldigt onödigt men sjukt fint)
  • Pikéttröja (som jag kommer kunna ha ungefär samtidigt som det blir minusgrader med tanke på min mycket rikliga svettning)
  • Skärp (för att hålla upp alla mina för stora ridbyxor (de vita alltså eftersom alla andra är trasiga eller slut))
  • Superbillig grå Equiline luva (det var extremt onödigt men den kostade bara 279 istället för typ 600 och det är ju ungefär som att fika eller äta lunch ute ett par gånger (och det gör jag ju typ aldrig så därför har jag ju redan sparat in de pengarna)
.

Men, återigen, att köpa lagom stora kläder är verkligen något jag rekommenderar!
 

Att sjunga på sista versen...

Publicerad 2012-07-06 23:14:05 i Hästar, Saker,

...det gör verkligen mina ridbyxor! I alla fall mina favoriter (de blågröna helskodda från Cavallo). De har hål vid ena känet, är uttöjda i resåren och har färgfläckar sen förra veckans hindermålning. Mina allra bästa ridbyxor (de bruna från Skara hästsport slet jag ju sönder dragkedjan på för ett par månader sen (de går säkert att laga, men då behöver jag nån sykunnig med experkompetens till hjälp (Pappa/syster))), sen har jag två par byxor med helt vidrig passform (Kyra K och Mountain Horse) och två par alldeles för tjocka (Eurostar bruna och marinblå) + de vita Mountain Horse-ridbyxorna som är alldeles för stora i midjan (och överallt annar också faktiskt) och gör att min skjorta alltid åker upp (delvis pga min långa överkropp iofs).
.
Summan av kardemumman är dock att jag behöver i alla fall fyra par nya ridbyxor:
.
  • Ett par vita
  • Ett par bruna
  • Två par marinblå
Hade tänkt köpa två par Skara hästsport (billiga och sitter asbra) och två par Whitaker (tunna och billiga) i Falsterbo.
.
Utöver detta hade jag tänkt köpa:
  • Skärp (med clincher eller med sånt där mexikanskt mönster)
  • Ridstrumpor
  • Tunna vardagschabrak (Typ Treadstone eller Equiline)
  • Regntäcke (Horseware Amigo om det finns till bra pris)
  • (Ev något schysst tävlingschabrak + luva (i Marinblått, Brunt eller Grått)

One down...

Publicerad 2012-07-06 14:03:45 i Hästar,

Tjoho! Idag har jag klarat BE-teorin. Gud måste ha haft en bra dag för jag tyckte att det var väldigt lätta frågor (eller så har mitt hetspluggande gjort mig så förberedd så att det kändes lätt fastän det egentligen var assvårt. Eller nåt). Nåväl, bara del två (den lilla detaljen som involverar körning) kvar.
.
Hoppträningen i onsdags gick fett. Började med Älgen som först var lite springig. Vi körde studs-tre galoppsprång-studs-tre galoppsprång (alltså en dödsövning för henne). Men de två sista gånger var hon så där råfin som hon faktiskt är ibland. Avslutade med en liten bana som hon också gjorde jättefint. Alltså jag känner mig så himla hemma när jag rider på henne, hon tar hand om mig och det känns som att hon alltid försöker sitt bästa trots att kroppen tar emot. Som med studsen, först när hon sprang försökte jag lägga henne nära istället för att låta henne gå av stort och riskera att ta studsen som ett hinder. Det var bara det att de långa bakbenen trampar så långt under kroppen att hon typ hade dem under hindret när hon skulle hoppa av. Självklart fick hon med sig bommarna då! När jag istället la henne lite mer normalt gick det ju jättebra! (Kul också att jag för en gångs skull hade så bra koll att jag förstod vad jag gjorde först och sedan lyckades ändra när René sa till)!
.
Sen var det Bäbis. Hon var jättebra också! Gick att rida på både fem och sex på 23 m och hon gjorde den avslutande banan bra också. Dock slapp hon studsövningen, den kändes som överkurs tyckte jag. Det känns ju roligare om de får gå en hel träning och känna sig malliga än om de utsätts för något som de inte är riktigt tränade för att klara av.
.
Idag ska Bruden galopperas, Poison bada i havet och gå i skrittmaskin, Älgen göra nåt bomrelaterat och Bäbis också.
Världens bästa Älg!

Plan

Publicerad 2012-07-04 14:58:00 i Tävling,

Precis som Sickan har jag en plan (nivån av genialitet på min plan är väl däremot mer tveksam). Men likväl;
.
Min plan är ju i flera fall beroende av Renés plan och huruvida (och i sådana fall när) jag lyckas ta BE kort och hitta ordentlig trailer. Drömscenariot ser ut som så att jag tar körkort snart och att René inte vill tävla samtidigt som jag vill tävla. Givet nämnda begränsingar ser min plan ut såhär:
.
Bruden
Ska gå 1 m avd A från och med nu, det känns stabilt och säkert så därför hade jag tänkt försöka med det (tror dessutom hon tycker att det är skoj att springa och vända fort och för hennes framåtbjudnings skull är det nog bra (för min sits mm är det mer tveksam kanske)). Sen hade jag tänkt rida 110 avd B tills det känns säkert och bra. Därefter avd A och om ungefär tusen år (om solen skiner och allt känns bra och Bruden inte är såld med mera med mera med mera) kanske rida högre. (Det är nämligen mitt livsmål att rida 120 innan jag dör).
 
 

.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Älgen
Ska gå 100 och 110 i avd B är planen. För hennes del handlar det dock mest om hemmaträning och kroppskontroll. Hon är ju liksom bara jättestor med dålig koordination. Hon kommer bli asfin i sinom tid tror jag. Min älsklingshäst (hon känns typ som min sköthäst för mig, på nivån där jag ritar teckningar, köper egen grimma och borstar med mera. Men jag försöker hålla det proffesionellt)!
 

.
Bäbis
Ska få åka på Pay&Jump när jag kommer tillbaka från skåne. Beroende på hur det går får vi väl se när hon kan tävla. Men planen är väl att hon ska kunna gå 100 under hösten.
.
Posion
Och sist men inte minst, Poassonen. Alltså henne har jag inga direkta mål med. Jag vill mest att hon ska tycka att de är kul och att vi höjer vår lägstanivå. Ska åka på Pay&Jumps med henne också. Börjar väl på typ 60 cm och ska försöka få en bra rytm och bra hopp (eller i mardrömscenariot, i alla fall få upp styrfart). Jag har en ny plan för henne, som jag inte riktigt kan formulera i ord, men jag tror på den. Hon ska få komma till många ställen utan att känna sig pressad. Jag ska inte tvinga henne att springa utan mer försöka rida rytmiskt och lugnt. Det har funkat jättebra hemma nu, så det är nog värt ett försök. Det jag har försökt med hittills har ju funkat delvis (hon har ändå blivit sjukt mycket bättre, men på sikt tror jag att jag nu har hittat rätt). Så vi får se. Det blir kanske någon 90 clear round under hösten om allt känns bra. Det viktigaste är att hon tycker att det är kul!

Det krökta rummet

Publicerad 2012-07-03 23:51:53 i Allmänna funderingar, Hästar,

Einsteins relativitetsteori säger ju att rummet kröker när man närmar sig ljusets hastighet (alltså det här är verkligen en av mina favoritteorier som går att tillämpa i vardagen). Idag när jag inte hade så mycket att göra (lämna tillbaka film, lämmna in kostym för kemtvätt, göra körkortstest och rida fyra hästar tog det liksom precis hela dagen). Allttså, när man rör sig långsamt blir tiden kortare. (Min praktiska tillämpning av Einsteins klokskap; när man har mycket att göra jobbar man fort, när man har lite att göra jobbar man långsamt. Man fyller därför ut disponibel tid oavsett).
.
Trots att jag var lite lat idag är jag ändå nöjd med hästarna. Poassonen var först lite spänd, men råfin på slutet. Bäbis fick springa i skogen med René (som inte alls red så där vansinnigt fort som jag alltid inbillat mig) och My (vars häst Bäbis gav en rejäl spark). Hon är precis av samma skrot och korn som Älgen, hon bara går och går och går. Jättefin var hon dessutom, fattade galopp från skritt och gick i jättekort och fin galopp!
.
Bruden fick gå på banan i mitt träns vilket hon bestämt meddelade att hon minsann aldrig vill göra igen (jag blev nästa skallad). Efter en stunds kamp avslutade även hon bra. 
.
Älgen gick också på banan och var först lite spänd. Bättre mot slutet och gjorde faktisk helt ok övergångar (inga hoppstarter in i galoppen eller motorstopp ner i skritt).
.
Imorn är det hoppträning! Älg + Bäbis (om jag kan tjata mig till två grupper)
.
Lägger in Brudbild bara för att hon är så himla snygg (min eftergift däremot ser väl lite på gränsen ut)

Den fina hästen (som okända människor till och med kommer fram för att berömma)...

Publicerad 2012-07-02 11:47:52 i , Tävling,

Helgen alltså. Bruden skulle göra tre starter på två dagar. På gränsen till på gränsen med tanke på hur trött hon var när René red två 120 på två dagar. Men nåväl, det var värt ett försök (och dessutom ville jag rida 105 innan 110, hur löjligt det än må vara).
.
Lördagen spenderades i Vallentuna på ett semilerigt gärde (som vi hör och häpna tog oss av utan bogsering (heja Scorpan!)). Banan var ganska stor och sandig (och inte med sån där spånblandning som folk går omkull i som i Solna eller Enskede), hindren var små och jag hade planerat att rida omhoppning! Bruden var pigg och glad och sprang och ruskade på huvudet och gick verkligen inte i någon skolform under särskilt många sekunder. Framhoppningen gick också bra, få språng, alla bra! In på banan, kommer lite nära tvåan som hon rev. Vilket antiklimax, betala dubbla pengen för lika kort runda som i avd B. Men jag kan inte klandra henne, hon har räddat mig ett antal gånger och vi låg faktiskt inte perfekt, låg nära på 5an och 8an också, men på det hela taget en bra runda!
.
100 avd A Vallentuna, 4 fel

Igår var det då Järfälla. Liten ridbana, små hinder, nästan samma bana i båda klasserna = Optimala förutsättningar för en debut. Red fram till första klassen och fick plötsligt en djup mental svacka. Bruden gick som dagen innan och alla andra hästar gick i perfekt form och gjorde galoppombyten och skänkelvikningar och jag tänkte att "Fan hur ska det här gå, jag som varken sitter snyggt eller har koll på min häst"?. Sen skulle jag hoppa fram och fick omtramp på lilla. Tyckte att alla i hela ridhuset kollade. Men vad fan, alla kan göra fel. Kom igen på lilla och, jag lovar, galopperade rätt igenom. Alltså fy, jag ville åka hem och gräva ner mig och aldrig sitta upp igen. Sen fick jag lite ordning och en av funktionärerna sa att Bruden var jättefin och då skärpte jag till mig. Kom in på banan, red på ettan hade dålig galopp och kvarsittande ångest så backade in ett extra till tvåan (red på 6 istället för 5), sen rev vi trean (återigen ett litet räcke och nu kommer vi inte ens dåligt, lite långt ifrån, men inte dåligt) sen mellan femman och sexan får jag typ solsting och får för mig att det är fem för att sen ångra mig och rida på sex. Sluttampen var bra! Skäms som fan och tänker att nu jävlar måste jag spotta upp mig till nästa runda. Kollar på videon och som tur är ser den inte alls så katastrof ut som det kändes.
.
Järfälla 105 avd B, 4 fel

Sen till 110 hade jag skörpt till mig lite och kände mig mer mentalt stabil. Gick banan och det kändes bra. Plockade ut Bruden som verkade dödstrött och tänkte att nu får jag spara på krutet. Red fram kort och tog några språng, varav de flesta bra.
.
Gick in på banan galopperar mot ettan, kommer lite nära och hon hoppar jätterunt och stort. Sen på tvåan, alltså satan vad hon hoppar (relativt sig själv och inte OS häst)! Sen flyter det på bra, kanske lite tomt och nära på sexan, hon sprang på och jag satt bara och höll och glömde benen, lite backaläge in på kombinationen och sen tänker jag "att nu ska jag fan inte sabba det här på sista" och tar sista klockrent. Åh så himla roligt! Felfri i 110 på första försöket!
.
110 avd B Järfälla 0 fel

.
Bruden var jättetrött, men kämpade verkligen på och jag var offensiv och inte osäker! Sen att det kom fram flera personer som sa att hästen var fin och att den nog skulle kunna gå stora klasser när den blivit lite äldre och starkare var också så himla roligt! Nu ska vi bara träna lite till så kommer det nog bli riktigt bra!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela