malinsmatchadeliv

Eftersom jag tycker att det är givande att lära mig nya saker...

Publicerad 2012-06-26 12:23:58 i Allmänna funderingar,

...har jag bokat teoriprov till BE-kortet nästa fredag. Men det är typ tusen timmar fram tills dess så det borde nog gå bra. Dessutom har jag bokat körlektioner (så nu behöver jag inte oroa mig för vad jag ska göra med mitt överskottskapital. Det är nämligen ganska precis obefintligt just nu). Snart (hoppas, hoppas att jag inte är helt obegåvad utan att veta om det) jävlar!
.
Hästarna är duktiga. Bäbis gick bommar igår och var duktig, aningen springig stundtals, men det är ju kul att hon är glad tycker jag! Bruden lånade jag ut och hon såg också fin ut på slutet. Kanske inte riktigt kärlek vid första ögonkastet... Älg var också duktig, jobbade på bra och bara minimalt älgande. Poison har varit duktig både lördag och söndag och fick skrittas barbacka igår. Vet inte riktigt om hon gillar barbackaridning, men eftersom jag gärna vill vara ett ponnybarn får hon härda ut.
.
Helgen och 110 debuten närmar sig med stormsteg. Känner mig lugn, konstigt vore det väl annars eftersom Bruden är den perfekta barnvakten, men sånt kan nog ändras fort. Ska rida ordentligt imorn på träningen så kommer det nog gå strålande.
.
Idag får Bruden vila, Älg och Poasson gå bommar och Bäbis gå i skogen. Fast först ska jag baka kaka (och ev diska om jag känner inspiration)...
.
Ponnyekipage

Bra dag

Publicerad 2012-06-20 23:49:18 i , Träning,

Poison frisk och kan börja ridas nu. KUL! Nu jäklar ska det bli ordning och reda.
.
Bruden var duktig på träningen och jag med. "Faktiskt ganska bra genomgående", "Jag har inga direkta synpunkter" och "Försök komma ihåg känslan du hade idag och använd den. Känn efter och tänk inte så mycket" var dagens kommentarer. KUL! Nu ska jag bara försöka implementera. Och använda min eventuella känsla.
.
Bruden är fin!

Skryt

Publicerad 2012-06-19 20:36:32 i Allmänna funderingar,

Vill dessutom bara tillägga att jag, när jag hade lasttränat färdigt, backade släpet in mellan två andra släp fastän jag började rakt framför det ena (precis som man ska göra på BE-uppkörningen alltså). Fan vad fet jag blivit på att köra med släp alltså! Dock såg ingen, buhu buhu. Får se till att ha publik nästa gång så att jag inte anstränger mig i onödan. Kanske bör tillägga att jag, olyckligt nog, hade publik när jag försökte köra iväg med släpet när handbromsen låg i. Sammanfattningsvis (alltså jag älskar cirkelresonemang och när man börjar med att tycka en sak och sen i slutet av resonemanget tycker motsatsen): Vi proffs kan bjuda på offentlig förnedring eftersom vi inom oss vet att vi är duktiga. (Detta resonemang ska jag även återanvända när jag rider illa på tävling tror jag)...
.
Det sker förhoppningsvis inte nästa helg när jag ska debutera 110 med Bruden...

En mycket lång och svettig dag

Publicerad 2012-06-19 20:03:52 i Allmänna funderingar,

Idag har jag varit duktig och ridit alla mina fyra hästar. Kul förövrigt att jag tycker att de är mina. Det är de ju verkligen inte (majoriteten av dem).
.
Bruden fick springa i skogen och verkade tyckte att det var jätteskoj! Kul! Först låg hon sist och jag lovar (alltså lovar) att jag hade problem att hålla min position i ledet, hon hade gärna sprungit ikapp och om! Eftersom jag tycker att okontrollerad skengalopp inte riktigt är en vettig grej att träna, tränade jag på tempoväxlingar istället. Förut tyckte jag inte alls om henne, hon är så himla på och bufflig och uppmärksamhetstörstande, jag gillar hästar som är hyfsat ointresserade och står och sover när de står i gången (som "mina" tre andra) för att sen vakna till liv när man sitter upp. Nu kan jag till och med tycka att hon är rätt gullig att hålla på med, hon är ju liksom bara väldigt, väldigt glad och social.
.
Bäbis gick på hoppbanan och var verkligen dödsduktig! Hoppade lite småhinder och ett tag höll jag nästan på att flyga av (måste verkligen träna min balans så att den pallar oförberedda 150 språng på 50 cm hinder). Alltså, jag känner mig verkligen lycklig som får rida en så trevlig häst, så himla lättlärd och rolig!
.
Älgen fick också gå på hoppbanan för att undvika eventuella överslagshanlingar imorn på hennes premiärhoppträning, jag gissar nämligen på att hon kommer vara överlycklig! Trots traktornärvaro koncentrerade hon sig bra och jobbade på riktigt duktigt! Hon är en sån arbetsmyra, går och går (eller snarare älgar) och verkar aldrig komma till dörren...
.
Sist ut var Poassonen och idag hade jag verkligen en aha-upplevelse. Nu tror jag att jag kommit på hur jag ska göra för att få henne att utvecklas. Lite svårt att sätta fingret på exakt vad som är skillnaden, men jag kände verkligen skillnad. Nu känns det som att jag har en plan igen och att jag iallafall har hittat tillbaka till tunneln (att säga att jag ser ljuset i slutet av den vore en krafit överdrift)
.
Slutligen hade jag lastträning för att förebygga favorit-i-repris imorgon. Herregud, vad jag kände mig misslyckad förra gången jag var på kliniken och inte kom därifrån, alltså jag fick inte in hästen. Även om de är väldigt hjälpsamma så vill jag för min egen skull ha en lättlastad häst. Nu gick hon in och ut på kommando, att stanna halvägs när hon börjat backa var dock aningen överkurs idag, men det ska vi träna vidare på! Förra gången hade hon hade bestämt sig för att hon inte hade någon lust, och när Poison inte vill då fungerar ingenting. Många intressanta upplevelser har det blivit, och jag har i alla fall blivit ödmjukt inför hur sjukt svårt det är att handskas med hästar och hur tacksam man ska vara när saker bara tycks fungera av sig själv.
.
Älgen (som är en älgko och inte en honälg, för så heter det nämligen inte blev jag påmind om igår)

Att göra saker som man inte är bra på tills man blir riktigt bra

Publicerad 2012-06-18 22:50:52 i Allmänna funderingar,

Eftersom jag är värdelös på allt jag någonsin har provat, och troligtvis på allt jag i framtiden kommer prova också, har jag lärt mig att bita i. Jag är nog den mest envisa person jag känner och det känns bra att veta. Nu har jag klarat av ytterligare ett skolår och för att inte slamma igen totalt hade jag tänkt ta BE-kort under sommaren. Så länge jag har fler än en häst att rida känns det som sjukt slöseri att bara kunna ta med en i taget.
.
Jag får se vad körskolläraren säger. Förra gången jag var där och jag fick anvisningar sa jag bara ja och att jag skulle försöka bättre. Efter ett tag frågade han om jag över huvudtaget var kapabel att säga nej. Nej sa jag, jag har ju betalat för det här och om jag ska sitta och säga emot blir det väldigt mycket dyrare än om jag gör som du säger.
.
Och jag är ju jävligt mycket bättre på att köra bil med släp nu än vad jag var på att köra bil utan släp då. Herregud alltså!
.
Hästarna har gått bra idag. Bruden riktigt fin stundtals och Älgen hoppade studs något helt vansinnigt bra (relativt sig själv alltså)! Imorn ska alla djuren rastas (och vissa ska även lastrränas) på onsdag är det hoppträning respektive veterinärbesök. Då jävlar!

Utveckling

Publicerad 2012-06-09 22:04:33 i Allmänna funderingar,

Bruden såg kanske inte ut att vara så mycket för världen tidigare, men nu känns det som att hon bara blir bättre och bättre hela tiden. Efter att Karro fixat ordning henne började hon hoppa rätt flashigt med fram och det blir hela tiden bättre. Här kommer en skärmdump (som tyvärr är väldigt oskarp, förhoppningsvis får jag snart lite skarpa bilder av syster) på första hindret i 1.05. Alltså, hon är verkligen snabb i fram (trots att hindret är så litet). Fatta när hon hoppar högre. Hur kommer det då se ut?
.
Kollade när René red i förrgår och då såg den verkligen trevlig ut. Hade någon plockat mig i en tidsmaskin förra året i juni och kört mig hit hade jag trott att någon försökt lura mig om de påstått att Bruden var Bruden. Snurrigt som tusan!
.
Nästa helg blir det 1.20 debut för henne (dock inte med mig bör kanske tilläggas. Sakta i backen och håll i hästarna liksom)... Tror hon kommer fixa det fett bra!

Alla fyra hästar ridna på under fyra timmar...

Publicerad 2012-06-08 23:23:18 i Allmänna funderingar,

Igår vilade Bruden och Poassonen gick i skritten. Bäbis hoppade jag på utebanan och hon var i vanlig ordning mycket duktig. Älgen sprang också på utebanan och var en aning älgig. Hon tycker det är löjligt med 20 minuters joggingpass och tycks tänka "Vi älgar ägnar oss i vilt tillstånd åt dagsutflykter i sjumilaskogen, inte åt tantgympa. Låt mig få springa!!!!" Jag blir lite kluven, det är ju kul att hon har energi, men jag vill ju inte behöva rida henne trött för att få henne lydig. (Lösningen kanske vore att rida bättre, så att hon blir lydig men inte trött, men vad vet jag?) Tills dess att hon fått bättre kondition alternativt min ridskicklighet har blivit större/bättre vet jag inte riktigt vad jag ska göra. Ska prova graman på söndag, den brukar göra henne lugn fastän den bara hänger.
.
Idag har jag, vilket rubriken hintar om, ridit alla mina djur. Bruden var pigg men lite springig och älgen var precis som igår älgig, dock av versionen mellanstor älg och inte jätteälgen Laban. Bäbis slog nåot slags ridbarhetsrekord och var jättestadig i formen och jobbade på jättebra (trots att beteshästarna stod flockade runt volten). Poison travade jag lite försiktigt på och hon kändes jättefin! Det var det roligaste idag! Hade först tänkt anmäla Bäbis till 40 cm på Runstens P&J på söndag, men bestämde mig sen för att jag inte orkar. Detta då:
.
1. Bäbis aldrig blivit lastad eller åkt trailer
2. Jag jobbar till halv nio imorgon kväll
3. Jag börjar jobba 12 på söndag.
4. Hon kanske inte riktigt är mogen (och med mogen menar jag att hon är så väl förberedd att man kan förvänta sig en felfri runda såvida inget extremt inträffar)
.
Men herregud, hon är ju bara fyra och hon har all tid i världen på sig! (Eller så är det bara jag som föredrar att sova länge på söndagsmornarna)...

Bruden levererar!

Publicerad 2012-06-08 23:02:55 i Tävling,

Åh jag är så himla, himla glad över att jag har en så trevlig häst! Bruden som är sex år gammal och inte direkt supervärldsvan (lämnade gården för första gången i april i år) är verkligen en sån klippa och läromästare. Vi hade noll fel i båda klasserna trots att jag fetklantade mig på en linje i första klassen.

I andra red jag dock mycket bättre, vilket ju var kul eftersom det var debut på den höjden (nu är det helt ok att skratta över besattheten kring fem centimeter, men för oss som inte tävlat så mycket är det en big deal. Som motsatsen till McDonalds ungefär).
.
Bruden alltså, av många anledningar en riktig toppenhäst:
.
1. Jag hade min helt ohästvana lillasyster med som hästskötare, inga problem eftersom Bruden står helt stilla när man gör i ordning och går rakt in i transporten när hon ska lastas.
2. Jag har inte riktigt fattat hur stor galopp hon har och fläskade på så till den milda grad att jag nästan red in ett galoppsprång på en linje med 6 språng i 1 m. Inga problem för Bruden, hon tar saker i egna händer och hoppar av efter fem samtidigt som jag hänger runt halsen och förvirrat tänker "Men alltså, jag har ju bara räknat till fem och nu verkar det som om vi redan lämnat marken"
3. I 1.05 har de elakt nog lagt ifyllnad i första hindret. Det vållar stora problem för en hel del avdelning A ryttare. Inga problem för Bruden, hon hoppar lite högre bara.
4. Bruden debuterade 1.10 med René i lördags. Jag har aldrig hoppat högre än 1 m på tävling. Vi är ju inte direkt ett stensäkert par tillsammans heller eftersom vi bara kamperat ihop max tre dagar i veckan i en och en halv månad. Inga problem säger Bruden och hoppar felfritt i alla fall.
.
Här kommer filmen från 1.05 som är den i särklass bästa runda jag hittills ridit på tävling.

Tävling imorn!

Publicerad 2012-06-05 22:13:29 i Allmänna funderingar,

Imorgon ska jag och Bruden tävla igen! Kul! Dock känner jag mig aningen ringrostig då jag har härjat omkring själv typ hur länge som helst nu? När red jag en riktig träning senast? Hur som helst, har i alla fall ridit mycket och det är väl nästan samma sak? Mycket kvantitet=Mycket kvalitet. Tveksamt samband va?!
.
Dessutom ska jag debutera 105 imorgon! Ojojoj alltså! Men för att citera René "Du är ju i alla fall en mycket erfaren 1 m ryttare". Och efter den här våren tillsammans med Trollsystrarna så är jag ju faktiskt det.
.
2 felfria
2 4 fel
1 8 fel
.
Inte fy skam för att ha tävlat så lite och på så orutinerade hästar. (Men så är ju "mina" hästar också extremt välutbildade (av mig) eller (mer troligt) extremt snälla). Duktiga, duktiga hästarna!
.
Stulen bild på Bruden (över sista hindret i andra klassen i Märsta. Hon är duktig och min hjälm är alldeles, alldeles för stor)
.

Sommarlov

Publicerad 2012-06-03 22:03:30 i Allmänna funderingar,

Poison uppkollad på klinik. Inte halt initial, men liten böjprovsreaktion. Tillbaka igen om två veckor. Alltså nu tycker jag genast att hon känns mycket bättre (mycket tur att jag är så opjoskigt uppfostrad. Fatta hur mycket jag hade kännt efter annars, "Oj, idag tror jag att jag är en aning laktosintolerant/har drabbats av en släng av fibromyalgi/elallergi").
.
Nåväl, älgen är igångsatt nu. Åh hon är så himla, himla gullig. När jag kommer och ska hämta in henne kommer hon genast och möter mig. Hon är även supersnäll. Idag var hon till och med riktigt fin att rida. Jag får liksom påminna mig själv om att hon bara är fem år och har vilat en och en halv månad och inte 15 och utbildad av ett proffs. Duktig!
.
Bäbis hoppade idag tillsammans med sitt A-barn till kullsyskon, Lyxen. Även hon skötte sig lysande! Hoppade "vägbommen" för första gången och det var som om hon aldrig gjort annat. Hon gjorde som man gör i skolboken, hoppade alltså lite högre och tvekande inte en sekund. I landningen var vi inte rikgit överens om åt vilket håll vik skulle och jag fick smaka på ett par mycket försynta bocksprång. Ha! jga har ju hela tiden sagt att den är en sån som har lätt för att bocka (om det bara dyker upp i samband med att den precis överhoppat sig och när den inte helt fläckfira unghästutbildaren (dvs jag) hänger på halsen och bocksprången är minismå är det kanske en sanning med modifikation dock)...
.
De är så fina alla djuren! (Det verkar vara nåt jag tjatar om till leda. När jag ridit färdigt på Älgen och berättade för Sofie om vilken fantastisk häst hon är sa hon lite trött "men så säger du ju jämt. Om alla hästar"). Men om man har sommarlov och hästarna är duktiga, då kanske det inte gör något att man är överpositiv? Imorn ska jag rida på alla fem och hoppas att de är minst lika duktiga som de varit idag (Bruden som hon var igår när hon blev placerad i 1m och nollade 110 debuten).
Råttan!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela